Tres generacions de tofonaires

 

 

 

 

Tòfona de la Conca som la tercera generació de tofonaires a la família Espasa, i seguint la tradició familiar, amb molta passió, ens dediquem a la recerca de tòfones. Des de l’any 1965 estem endinsats en el món de la tòfona, comptant sempre amb un producte fresc de màxima qualitat, del camp a la cuina.

Recollim la tuber melanosporum (Tòfona negra) i tuber aestivium (Tòfona d’estiu) de manera silvestre i també a les nostres plantacions tofoneres. Oferim tòfones d’alta qualitat durant tota la temporada a les Muntanyes de Prades, als Boscos del Monestir de Poblet i a les Garrigues altes.

La tòfona és coneguda pel seu aroma i sabor, i constitueix un dels ingredients privilegiats de la gastronomia internacional.

Actualment existeixen almenys 180 espècies del gènere tuber al món, essent la tòfona negra (T. melanosporum) la més apreciada de les que es produeixen a Catalunya.

Sortida tofonaire i enoturisme

Ruta per conèixer l’extracció de tòfones seguit d’un recorregut en 4×4 a les vinyes de Vega Aixalà i acabant amb un tast maridatge de vins i productes amb tòfona.

Temporada d’estiu: de l’1 de maig a l’1 d’agost

Temporada hivern: de l’1 de desembre al 15 de març

Horari: 9:30-14:00       Preu: 25 €      Reserves: 676 698 575