Sense categoria

LA RUTA GURMET DEL CISTER

A l’antic sindicat de Montblanc, a tocar de l’Ofcina de Turisme de la capital de la Conca de Barberà, hi ha el punt de trobada més mengívol d’aquesta comarca d’interior tarragonina.

Des de la Baixa Segarra fns a les Muntanyes de Prades, passant per les valls del Francolí i l’Anguera, i del Corb, s’elaboren embotits i formatges; galetes, dolços i xocolata; olis, vinagres i condiments; melmelades i conserves; cervesa artesana, i vins i caves —entre ells, nombrosos premis Vinari. Variat i suculent. El paisatge de la Conca és així. I la consolidació de l’associació de productors agroalimentaris de la Conca de Barberà, impulsada el 2016 pels artífexs d’Aromis, Vidbertus, Especialitats Cobo i Tòfona de la Conca, un fet. Fet a la Conca, concretament. L’actual cooperativa de serveis i marca dona valor i veu a diversos artesans, petits i trempats, d’una terra de monestirs, catedrals del vi i safrà —espècia cabdal des de l’edat mitjana i fns a principis del segle xx, sobretot al poble de Rocafort de Queralt. Formada inicialment per 14 productors, avui són 24 els associats que aporten a la causa les referències que volen a una esplèndida agro-botiga —que autogestionen des de començaments d’any— situada a Montblanc, capital medieval. Se n’hi sumen d’altres que no són associats, però que ja hi venien els productes sota el paraigua de gestions anteriors. Sobre el mostrador, la invitació per incorporar-s’hi.

 

Text Carme Gasull /// Foto Mariona Villaviej

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *